Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Återvunnen UpCyklad LifeCyklad Angulos klockor är gjorda av förbrukade fiskeredskap (nät, trål och tross), som annars riskerar dumpas i haven som skadar havsdjur och miljö – så kallade spöknät . Klockans armband är också tillverkad av SEAQUAL återvunnen marint plastavfall och PET-flaskor som har både OEKO-TEX® klass 100 och GRS-certifiering. Med andra ord, Great Made, som det står på klockans baksida. Sportarmbandet är därför extremt skön att bära – inte bara för dig utan även för livet i havet.

Upcyclingprocessen börjar med att samla in plastavfall, som förbrukade fiskenät eller marint plastskräp från hav över hela världen. Upcycling kan också göras av tygrester, mattgolv och industriplast från soptippar. Avfallet sorteras och rengörs för att återvinna all möjlig nylon innan regenereringsprocessen startar. Genom regenererings- och reningsprocessen återvinns plastmaterialet ända tillbaka till sin ursprungliga renhet. Det betyder att regenererad nylon är exakt samma som ny och helt obrukad nylon. Det regenererade nylonet bearbetas till pellets för nyskapning och produktion av Angulos klockor och garn till Angulos armband. Det fina med regenererad nylon är att den har potential att återvinnas i det oändliga, utan att någonsin förlora sin kvalitet.

Våra hav är vår största gemensamma naturresurs. Tillsammans kan vi hålla dem rena, reparera det som är skadat och skydda för framtiden. Angulo är en del av SEAQUAL INITIATIVE och genom att köpa den Angulos produkt hjälper du till att rensa våra hav, stödjer lokala samhällen och för samhället mot en cirkulär ekonomi. SEQUAL INITIATIVE syftar till att skapa en seismisk förändring i attityd till hållbarhet. SEQUAL INITIATIVE utvecklar ett världsomspännande program för att återvinna plastavfall från stränder, havsbotten och vattenytor, floder, flodmynningar och samarbetar med alla industrier för att omvandla denna resurs till nya högkvalitativa vardagsprodukter. Tillsammans kan vi skapa ett nytt sätt för mänskligheten att välja en hållbar framtid. Din köpkraft är ett av de mest kraftfulla verktygen för förändring. Använd den klokt.Genom att välja produkter som innehåller SEAQUAL® MARINE PLAST hjälper du till att stoppa plastföroreningar. #TOGETHERFORACLEANOCEAN

Full-Screen Image